Zagrebačke večeri poezije

Commercial Photography

IVANKA BLAŽEVIĆ KIŠ
Pjesnikinja, književnica i ilustratorica. Izdala je knjigu poezije: “Moja žena piše dobre stihove, (Semafora, 2018. ) Ilustrirala knjigu “Jucerdanasputra, kaobajke,” Silvije Šesto ( Semafora, 2015.) Napisala dvije knjige za djecu; “ Brzi Teo i spora Naya” ( Semafora, 2014. ) i “Mrak, Danči i Mark” ( Semafora, 2016. ) Imala je 10 samostalnih izložbi, slika, instalacija i nakita i jednu zajedničku.

MILKO KIŠ
Pjesnik, glazbenik, kantautor, slikar, pedagog, klavijaturist kultne grupe HLADNOG PIVA i autor samostalnog CD-a izdanog u vlastitoj nakladi. Na nastupima predstavlja se glazbeno poetskim formana – većina pjesama su uglazbljene.
Kritičari ga opisuju kao autohtonog šansonjera koji njeguje žanr ulične pjesme. Na nastupima koristi klavijature, gitaru, usnu harmoniku i pregršt ostale glazbene opreme. Klavijaturist je u Hladnom pivu od 1999. godine (Politika, Zimmer frei, Mlohava čuna, Dibidus….) + usna harmonika, gitara, harmonika, prateći vokal.
Vodi i autorski glazbeni trio, s kojim redovito održava koncerte od 2010. Nastupali su na Chansonfestu 2016 ( pjesma: Jakuševec), 2017. ( pjesma: Svirao sam po najgorim birtijama ovog grada ), održali više samostalnih svirki po svim značajnim zagrebačkim klubovima i okolici. Snimao je s grupom Majke ( album: Milost – klavijature + usna harmonika). Usto je surađivao s brojnim manje poznatim autorima i bandovima, te radio glazbu za film, lutkarsko kazalište i dječji zbor. Slikarstvom se bavi od 2015. godine. Ulja ( i kombinirana tehnika ) na platnu iz ciklusa Farberaj nastala su nakon kratkotrajnog ulaska u „svjetlo na kraju tunela“ i ponovnog uspješnog povratka. Do sada je postavio 10 samostalnih izložbi i jednoj skupnoj.
Nastupao na Jutrima poezije u osamdesetima i devedesetima sa mnogim danas renomiranim književnim imenima. Nakon izdavanja CD a gostovao na više radio stanica i značajnih pjesničkih okupljanja.
U životu je radio razne poslove, od odgajatelja u učeničkom domu, glumca u lutkarskom kazalištu, glazbenika u punk bendovima, do svirki na svadbama, kao i ‘one man band’ svirke.

 

youtube linkovi